my cute followers :)

Si Manis Daily Ahmad

Assalamualaikum sebagai pembuka bicara..

hri ni nak bercerita mengenai seorang penyanyi yang sedang mencipta nama di persada seni muzik tanak air kita, bermulanya dari Youtube dan seorang pensyarah muda di kolej swasta Bangi.. agak kacak dan manis orangnya.. single pertama beliau iaitu Si Manis sudah ade di corong-corong radio tempatan especially Melaka FM .. siapa? ni nak perkenalkan Daily Ahmad....

 untuk fanpage beliau boleh KLIK SINI .

ok.. dah intro.. ok next!

begini ceritanya.. pada 8/12/2014 (siap kasi tarikh u..) haa.. abam Daily ni .. *guwa pggl dia abam daily..* ade show kt HardRock Cafe Melaka, pada siang hari dan mlm tu ade RepVblik *ok jeles ..sini jeles..nsb baek guwa jauh* 

Hard ROck Cafe Melaka, abam Daily bersama beberapa org lg artis dari label Apple Sound Studio Malacca mbuat persembahan.. ok mmg gempak gempur. suara abam daily xpyh ckp la.. yummy. hahah! dan macam biasa abam Daily kena soal siasat temu ramah mesra dgn wartawan dari muzik-muzik ~ whoaaaa!! 


agak agak ape soalan yg ditanye ye?
mungkinkah....
abang manis? 
siapa si manis?
single ke x? 


hahaha!

ae yg wartawan tu tanya? jengjeng kita tunggu jwpnnya dari Daily Ahmad.. 

p/s: semoga abg terus success dalam bidang seni hiburan tanah air ni. bykkan berkarya dan tashabarr nak tunggu new single from abam daily..

22 Ogos 2014 Malaysia Berkabung

Assalamualaikum serta salam 1 Malaysia.. 

belum habis lagi tentang MH370.. skali lagi MAS serta seluruh rakyat Malaysia dikejutkan pula dengan satu lagi berita sedih iaitu kejadian pesawat MAS yg ditembak iaitu MH17.

Pada 22 Ogos 2014, seluruh rakyat Malaysia kini Berkabung serta mengibarkan bendera separuh tiang bagi memberi penghormatan terhadap jenazah-2 MH17 yang tiba di Malaysia. 

17 keranda serta 3bekas abu mayat telah dikebumikan mengikut adat serta agama masing-2 pada hari ini.. sebak serta linangan air mata dari seluruh rakyat Malaysia dan juga doa mengiringi 20 orang jenazah. 

sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat mereka serta Takziah buat seluruh ahli keluarga mangsa. xlupa juga buat MH370 



openstudio - Voxscape CloraStudio

Assalamualaikum salam 1 malaysia dan salam tahniah.. ( ok entah pape.. tetiba tahniah) lama sggh tak hapedate belok ni. terasa sepi gila tanpa bayanganmu seperti menanti kucing berenang di dlm tasik madu.. *red stop mengarut* hello u olls.. ok kita kembali kepada tajuk utama kita iaitu...Open Studio Vox Scape

disini.. sy Red MyzWasabi or Red MyszOrLarTynn.... ingin mengucapkan ribuan jutaan millionan billionan terima kasih buat tuan rumah sbb sudi menjemput Red ke open studio ni. *tuan studio la kan.. bukan tuan rumah.. * arigator ozaimas .. syukran .. tocey tocey abam jeha, abam shahir, abam aliyas serta rooney hyper act kedua.. Iszee.. hahahahh *mampos aq.. iszee maaf.. *

dan tak lupa juga.. terima kasih buat bloggers.. aumm tao x itewww rinduuu kamuuu wahai bloggers! haha. haa.. ni.. tak lupa juga buat YouTubers!! thank alot.. terhibur dgn korg smua. korg mmg berbakat! suara diorang.. perghhh.. korang boleh follow diorang kat youtube, fb, insta.. meh nak kenalkan youtubers ni. korang nak tao leh klik kt nme diorg ye...

1. Azhar Mustapa - abam sado berlesung pipit di pipi.. haha.. lagu dia yg meruntuhkan jiwa.. iaitu Hanya Kamu..boleh klik ni utk ke Youtube beliau Azhar Mustapa Youtube

2. Fero - ini abam rambut pacak.. lagu dia tragedis. ade batuk batuk berdarah.. tajuk Akhir Nafasku.. boleh usha Youtube beliau Fero Youtube

3. Daily Ahmad - abam manis ni. lagu dia sggh manis hingga rasa pmpuan dihargai.. whoa! haha. lagunya Si Manis. haa usha la Youtube beliau Daily Ahmad Youtube

4. Dzul Izzat - youtuber dari sarawak ini. haa.. org kg EM ke? hahha. ok abaikan.. suara dia pergh. usha meh beliau kt youtube Dzul Izzat Youtube

5. Sam Muhammad - ni dia.. korea mai. heheheh.. abam korea.. suara dia. mmg pergh. meh usha lagu original dia n lagu cover.... haa.. beliau pernah muncul dlm Star King. ala. korea nyer rncgn.. meh usha beliau nyer Youtube Sam Muhammad Youtube

6. IrwanShah - adek Is ni.. hahahhahah!! adek ye adek. mmg pergh la sore dia. comel comel gitu sore. haha.. meh usha youtube beliau IrwanShahTasara Youtube

7. Puden Kamarudin - ini si pemalu tp kuat melawak dgn muka xde perasaan. hahahha.. maaf den! ok sore dia best gilos. slalu dgr dia karok. haha. meh dgr n usha youtube beliau meh Puden Kamarudin Youtube

8. Ikmal Hijaz - ini dia.. meh dgr pakar doktor kita myanyi. suara lunak merdu.. jom usha beliau nyer Youtube Ikmal Hijaz Youtube

agaknya mungkin ade yg red tertinggal.. haa utk tgk yg lain lain sila usha MalaysianYouthTalent .. ramai lagi youtubers berbakat dan pergh...!! masa xmengizinakn utk hapedate .. waktu selalu jelez ngn ambo! huh.. sblm blah. mao blnje gmbar sepam.. 


coretan persahabatan

jam menunjukkan pukul 3 pagi.. mata ini mengantuk tapi xdpt tido. mcm-mcm yg dipikirkan. tetiba teringat ...(stop jap. mnari lagu ForUToC jap) .. hehe.. ok sambung.. fuh penat.. heeheh

tetiba teringat tentang semua sahabat.. bermula dari sekolah.. geng F1 in schools.. geng engineering drawing...geng tagged.. geng dancer.. geng 1M.. geng DR.R, geng kolej.. geng karoks.. geng ex opis.. geng BBM TRW.. now geng dreemers, mber dari bloggers n youtubers yg bru kenal. 

geng skolah, F1, eng.drawing, kolej.. semua ikot haluan masing-masing.. nak berkumpul beramai-ramai mungkin xkan dpat.. skrg ade yg dah bkerja.. ade yg smbung bljr.. ade yg berada di overseas. bila ingat zaman persekolahan dulu. fuh.. mcm mcm perangai nakal kan. giler betul rasenye. tp satu je. aku xsuka bjumpa dgn beberapa org cikgu ni. hehe. ANTI woo.. tp ngn cikgu disiplin ngam gilos! hekhekhek... 

geng dancer.. kemanakah korang semua? sama jugak bawa haluan memasing. kebanyakkan smua da kje. ade lg still try dance. hehe. ade join memacam lg. otai otai pon smua da bkahwin. hehe. tp aq jrg turun padang bila ade meet up kan. hahahaha!! malu nk dance dpn korg yg pro. hahahahaha

geng ex opis.. walaupun da bhenti kje. korg da best. wlaupun stress keje. aq dok situ mkn je. tu yg gemuk skrg ni. rindu jugak nk g kje sne smula... tp aq ni jenis xkn berpatah balik. so. kenangan je la. teringin nk g melawat. tp xtao bila... 

haa geng alam maya ni... tagged, 1M, DR.R, imvu chatters and smua smua la yg mne guwa join dlu.. ade daripada diorg ni aku dah jmpe. pergh. hehehe. sekepala n best dpt jmpe diorg ni. insyallah kita akan jumpa lg.. yg mne blom jmpe tu. hehe.. tp aq rindu sgt nk chatting cm dlu. huhuhuuh

geng karoks?.. ok!! haha.. korg! rindu betull... smua da bz. xpe xpe. set date leklok kita kuar karok ye.. korg da best! karok ngn korg je aq xmalu...

ok buat dreemers.. thanks alot sbb korg smua.. da cm family aq sendiri. tmbh lg bilangan family aq. haha. memane dreemers yg blom jumpa. insyallah. kita jmpe. nk kenal dgn smua .. jmpe dgn smua kalau boleh.. 

youtubers n bloggers. hmm diorg ni baru je kenal. not bad. sportingg gilos. thanks sudi kwn ngn guwa yg serba kekurangan ni. korg mmg berbakat bro sys! :) wish u goodluck for ur carriers 


Rayos

assalamualaikum dan salam sejahtera serta salam 1 Malaysia buat semua ... (tudia ayat abis skema ko Red)

pada hari ini saya ingin menceritakan tentang.. (ok stop Red jgn nk skema sgt !) ok ok.. kita tukar. hari ini Red nk berstory mengenai HARI RAYA ! yeahh!! raya oii raya.. lama gilos x hapedate blog ni. 

eh mesti korg pelik kan. guwa tukar template n background blog ni. sbb.. sbb template lame... ade sedikit masalah. so mls nk mgedek gedek.. guwa tukar smua trus. buat benda yg simple n xponingkan kepala... 

berbalik kepada cherita RAYA kita.. tahun ni raya xberapa nk meriah skit. tak tahu la kenapa. mungkin faktor umur meningkat? ok rasenya tidak. hahaha..(xnk mgaku tu umur makin meningkat..) tp ape yg boleh dikatakan memang thn ni raya xsemeriah raya-2 terdahulu.. erk.. btl ke ayat? ok raya thun-2 lepas. hmm.. abaik je la. makin pening pk nti..

so. yg xcited gilos thp dewa dpt anak sulong adalah.. bila time sesi bergambor. maklumlah.. Red ni pantang tgk camera.. no wonder la gmbr penuh dlm lappy. xckup lappy sendiri.. dlm PC adek pon ade.. bhahahhahaahhaha (gelak syaiton). meh nk sare gambor beta sedikit sebanyak. 

















PROMO skit. sokonglah artis tanah air

aloha uolls... lama x hapedate. tetiba rasa gatal tgn nk update blog. oh ye.. btw SELAMAT MENAMBUT BULAN RAMADAN utk semua yg beragama Islam..

tajuk entry pon korang boleh agak kan.. ok. of coz la kan.korg akan pikir. Encik Mimpi la tu. oh anggapan anda salah. kali ni bukan untuk promo Encik Mimpi sorang. tapi ditambah dengan 2 orang lg artis ni. iaitu Azhar Mustapa dan Daily Ahmad . korang boleh dengar lagu cover cover dari diorg.. suara diorang mmg pergh! xleh nk ckp. mmg berbakat besar. 

Encik Mimpi: 
EM nanti akan kluarkan albumnya bertajuk Selamat Malam Cinta. bagi dreemers tu. sabar menunggu eh. eh bila album kuar? haa tggu la EM announce sndiri ye. kuikuikui (maaf EM xde vdeo tu sbb nk tggu album)

Azhar Mustapa
seorang performance yang berbakat besau. korang leh tgk lagu yg beliau cover. kt YouTube. ni adalah lagu single beliau.. red double like lagu ni.. cer dgr "Hanya Aku"



Daily Ahmad
seorang performance yg berbakat besar jugak. lagu beliau ade dimainkan di radio radio RTM. single pertama beliau. best. red suka giler dgr. siap joget joget lg. ni dgr lagu dari Daily Ahmad. bertajuk "Si Manis" 


sokonglah industri tempatan kita ! ramai lg artis artis yg berbakat. dan .. mereka ni xsombong. friendly giler. ade lg. korg jugak blh dgr lagu dari

 Fero .
 nk tao Fero sape. tgk la kt fb . just click je kt nme beliau tu ye. ni single pertama beliau bertajuk "Akhir Nafasku"


sekian utk sesi promote kali ini~ 

adios!



phOtoShoot

assalamualaikum..  ary ni Red xnk mbebel banyoks ye... just nk share gambor.. thorimo kasih utk photographer Red. tao Red nk balik da tetapkan jadual utk photoshoot ye. xnk ckp byk. nk share gmbor. jumput tunguk yurr~

bukan model tp part-time talent . haha! (cm xdop bezo)









childhood memories

hola semua ! jap! before tu.. Red nk ckp yg button backspace Red hilang so mne ade kesalahan penaipan itu tidak akan dipadam ~ (typo).. ok back to our topic ~

korang masih ingat tak zaman-zaman korang kocik dulu.. komperm semua tgk kartun kan.. dan Red tahu korang punyer imaginasi komperm seperti Red jugak.. kartun ni zaman Red kecik dlu.. dlm tahun 90-an.. sape lahir tahun awal 90-an tahu la.. yg 80-an pon.. ok jom kita pergi satu per satu. 

SAILOR MOON 

ingat cerita ni? trademark si gadis yg kalut ni "DENGAN KUASA BULAN.. AKAN MENGHUKUMMU" tudia .. siap capslock bagai ! dulu mase kocik selalu berangan nk jadi Sailormoon.. nak tahu kenapa? sbb nk baek kuda terbang.. atau dikenali sbg Unicorn dlm cite ni nme kuda tu Pegasus . so bila nmpk kuda.. mmg btl btl tggu kuda tu ade tanduk n sayap. nak terbang ! HAHAHA!

NEXT !

the famous amos ni.. DRAGON BALL 


komperm la yg paling korang kenal inlaa..ape aq taip ni.. ialah, SON GOKU .. pergh.. haa.. yg ni.. Red terbayang nak naek awan terbang Goku tu.. yg warna kuning. bhahahahh! awan tu hanya hati org yg suci je boleh naek.. so mase tu TERperasaan la guwa ni baek.. wkakakaakkakakakak!! 

so.. seterusnya is INSPECTOR GADGET


dulukan hahhaha.. Red nk sangat topi cm I.Gadget ni pakai.. dengan harapan keluar mcm mcm barang ! kekekekeek... biase la budak budak~ 

haaa.. dulu mase budak budak xsuka makan sayut.. sayut ape jadah oii!!! sayur... so my mum pujuk dgn care.. "makan la sayur nanti boleh kuat mcm POPEYE" 


disebabkan mase tu guwa bodoh lagi ingerih! so my mum klengtong .. (btl ke eja?) klentong ? argh lntk la.. haa.. dengan menamakan semua sayur sayuran itu dgn nme SPINACH ! ye la. dah popeye mkn bayam je .. so guwa pon nk mkan bayam je la.. seluruh sayur tmasuk togey (taugeh) pon my mum ckp tu SPINACH tao ! hahaha

then ! GO GO POWER RANGERS !


iyahhhh!!! dolu dolu kamm.. haha.. guwa nak power rangers pink ! gilak jambu! pastu tukar nk jadi power rangers merah. sbb merah tu ketua. so guwa nk jadi ketua bhai ! hahahahahaah (satu lg sbb kaler) mesti korg ckp. ala.. power rangers skrg pon hadorr... eh.. power rangers skrg x rare cm power rangers dlu.. ! (biar konsep percert per wei ape nk taip ni... ! haa konsertp eh eh kau ni keyboard! KONSEP haa pceritaan same) itu je nk ckp Red? -.-' weirdo gilak

ok. red rase... (ape ko rase red?) =.=' 

red rase ckup la ni je dlu.. sbbnye.. lao nk terangkan tggu subuh 2 hari pon belum tentu leh post entry ni. so.. bila ade mase , usaha serta idea.. red sbmg eh. jadah ape plak ni.. red smbung balik ttg kartun ni.. okeng ..? 

p/s: jika anda bace entry ni.. komperm akan ckp.. "wei nostalgia beb.. lame giler xtgk" eh korg x ckp eh? ok xpe. guwa yg ckp cmtu. hahaha! so jgn nk xcited sgt bila nk imbas ttgk cerita lame ni. dikuartir anda mgalami sawan khinzir senak paru paru mental rosak serta kencing kurang lawas. jika anda mgalami sebegitu, pihak kami tidak akan btanggungjawab. sekian. adios! 

oh Rindu rindu rindu sejuta kali rindu

jika teringat tentang dirimu.. berlinang air mataku.. ku rindu saat saat bersamamu... (acececehh.. nyanyi plak ko red) ...

first at all.. tujuan guwa menaip entry di dalam belok ini.. adalah kerana guwa rindu pamily pamily derimer ~ guwa rindu sgt... xtao knp. sbb mereka seporting ! baerkk ! serta penyayangi pun satu sama laeyeenn.. 

mereka keluarga ini terdiri terduduk terbaring terlentok ter ter terr lahh daripada si kembar (yuhhuuu tepukan gemuruh) iaitu ude dan dara. eh. CekUde dan Qie Laa ! ok..seterusannya.. daripada utaraa,. kita hador Ainiy~~ (weweiitt.. tepukan gemuruh) .. dan ador adek kiotrgang .. (ape aq eja ni?? mls nk pdm.. butang backspace tetiba hilang~) adek kitorang itaitu.. chacha chachachaaaakkk aaa...! si Cha bambam~ budaks ni SPM thn ni (2014) .. so good lurckkkkkk ! pastu.. ni dia stalker paling hebat gilak babas!! zuuuraaa raw raw raw ma ma uu mama.. (eh cm lagu lady gagau dah) .. haa si zura ni stalker thorrrhebakkk di semesta ni ~ kuiikuikkk

JAP! nk aq kenalkan semua mmg sesudah subuh pon xhabis. so biarlah guwa kenalkan otai otai masih berbisa ni shje. buat ahli ahli pamily yg laeyeeenn laeyeenn tu.. tggu buku text bru kuar yerp~ 

nak tgk gambar otai? alorhh kojap kojapp.. scroll bwh skit..

////////////////40 %




loading..






////////////////////////////////////70%




loading..






////////////////////////////////////////////////////////////////////100%





complete ! 

tadaaarr!


guwa x nmpk.. T_T 
diabaikan.. sobsob..

maaf gambar otai zura tidak dpt diupload atas sbb sbb tertentu mengikut seksyen yg ditetapkan..

korg.. korg terpahat di dalam gua hati den!
 ahli yg laen hnye dlm lukisan sbb xpenah jmpe lg..

salam rindu + syg ~ whoaa gituu red.. phuii! 

part of my life (DreEmers Family)


DreEMers Family, mesti korang tanya apa itu DreEMers kan. bagi yg ade baca entri sblm ni .. mungkin tahu. dan sekali lagi Red nk kenalkan.. DreEMers adalah name gelaran yg diberi utk semua peminat Encik Mimpi.. ade yg xkenal Encik Mimpi? rasa ade yg kenal dah kan. 

ok.. first at all.. (tudia sekiping) .. ok.. before nk mengulas lebih lanjut.. cuba tgk video ni

video

happening kan.. dan.. ade lg.. gmbr ni..



dlm vdeo serta gambar gambar ini adalah NEW FAMILY Red.. love them so much.. family paling Havoc... !! insyallah ... kita bertemu kembali.. btw thanks jugak buat Encik Mimpi.. tanpa beliau mungkin kita xkan bertemu.. xkan jd huru hara.. xkan ade memories ni. 

the truly story la kan.. Red menangis sebak bila dgr lagu Rindukanlah.. sebab.. Red mmg RINDUkan mereka! btw Thanks all sbb sudi terima Red.. sudi kenal serta sudi terima Red dlm hidup korg.. love you..

SweEt mEMories with DreEMers and Encik Mimpi @ HardRock Cafe Kuala Lumpur (4Mei2014)

ASSALAMUALAIKUM ... SALAM 1 MALAYSIA.. (gituuu~~)

seperti yang tenteraaa .. eh? tentera? tetera? eh. cmne eja!!! argh paham la sndri korg yg baca.. guwa xtao cmner nk eja.. 

sebelum tu.. guwa tahu ramai yang tak tahu siapa Encik Mimpi.. meh guwa kenalkn serba ringkas tentang dia... jap! meh guwa tunjuk gmbor dia dlu... (gmbr kitorg actually..mklumlah.. guwa harus interperem~)
lelaki kacak bertopeng itu adalah Encik Mimpi.. dan sebelahnya.. harus la guwa yang macho ~

ok.. serba ringkas tentang beliau.. Encik Mimpi dahulunya seorang blogger.. dimana di blognya..setiap kali dia menghapedate blog.. komperem beliau akan mengakhiri (btl ke eja?) dengan sebuah lagu.. xkira lagu ciptaannya atau lagu yg diparodikan. nak tgk blog beliau?? tekan link ni... http://encikmimpi.blogspot.com/ selepas itu beliau memasukkan semua bidio bidionya ke dlm youtube.. haa... korang nk usha lagu lagu beliau? yg diparodi yg dicipta sndri yg di googlekan nye pon hador... leh usha link ni.. http://www.youtube.com/user/encikmimpi .. nk tahu kenapa beliau bertopeng? ini kerana beliau memulakan karier (eh. kari er.. btl kot) beliau tanpa menunjukkan wajah. oleh itu bila beliau sudah pemes amous ni.. beliau still mengekalkan kateria tersabot. iaitu. tidak menunjukkan wajah sebonar ~ ok.. meyh kita ke cherita seterusnya..

THE DREEMERS TEGAR 

ok.. ini adalah pasal phominat phominat beliauuuu~~ nak tahu kenapa kami suka Encik Mimpi? sbb dia seorang yang begitu "humble" dan melayan peminatnya sama rata... 

tgk.. sporting x beliau? best giler dpt retis cmni.. dan yg paling special.. dia ingat kitorang.. ! dia ingat nme kitorang !! (bangga jap. hmmp hmmp) peminat peminat beliauww auuww awwuuu jugak sporting habis. kitorg cm sebuah pamili ! 




walaupun this is the first time dat we have meet together... (tudia skipping.. tunggang langgang weyy red !) ok.. walaupun bru phortama kali bertamu.. pergh. riuh rendah kicau burung pon tengolam! 1 hari tu bagaikan 10 thn da kenai... bising betul ! sepoting habis la . mmg thorbaekk weyy ! 2 hari kitorg bsame rase cm. argh ! dats it NOT enough ! >< weyyy guwa rindu korg habis weyy

ok. ni baru nak cite sal HARDROCK. wkakaak .. pnjg betui iklan nohh~~

actually.. EM (encik mimpi) ade buat GIG.. mksd guwa.. LIVE PERFORMANCE kt HARDROCK cafe..


then !! 
kitorang ade super rice (surprise) utk beliau.. sempena hari DreEMers Day serta sambut belated besday EM.. 

DreEMers Day adalah hari dimana EM telah lair sebagai penghibur utk kami yg byk myokong beliau selama ini dari dunia blogger serta youtube sehinggalah beliau menjadi seorang artis :)



untuk semua peminat Encik Mimpi.. atau dikenali sbg DreEMers ~ yang mana turut serta di dalam pembikinan super rice utk EM ni.. guwa ucapkan thorima kasih bebyk.. 

thanks to : DreEMers Tegar Official WhatsApp Group and DreEMers Club serta salah seorang DreEMersTegar ni.. TQ sesangat sponser cake ini.. ! oh! thanks jugak buat crew HardRock serta crew crew production yg byk membantu kami utk buat surprise ini. 

Insyallah.. jika diberi kesempatan..kita akan buat surprise or activity lain lg.. guwa wakil dari DreEMers Tegar Official WhatsApps Group skali lg mengucapkan ribuan terima kasih.. :) adiosssssssssss zarss!

bacalah wahai temanku

Assalamualaikum..

bacalah wahai temanku...
di dalam miniti sisa-sisa kehidupan ini.. bukan pujian dari mu aku inginkan... bukan balasan yang aku harapkan.. aku hanyalah sekadar manusia biasa.. yg xpernah lari dari melakukan kesilapan.. sejujurnya mungkin perangai ku agak teruk.. kdg kdg aku menyakitkan serta myinggung perasaan mu tanpa aku myedari. 

temanku..
aku tahu aku tidak pernah dihargai.. aku tahu aku sering kali tersisih.. tapi aku tetap senyum menghadapinya.. aku tahu.. aku tidaklah sebaik mu.. aku tidaklah sehebatmu.. aku tidaklah sebijak dirimu.. tapi izinkan aku mengembirakan dirimu tatkala dirimu di dalam kesedihan walaupun aku tahu dirimu tidak pernah perlukan aku..

tahukah temanku..
aku cuba untuk menghiburkan diriku dengan gaya ku sendiri.. bukan aku tidak mahu mendengar nasihatmu.. tapi.. biarlah diri ini bersendirian berhibur dengan apa yang aku minat kerana tiada sesiapa yg pernah memahami diri ini.. aku berhibur dengan lukisan serta muzik.. dimana ianya adalah minatku serta jiwaku. tapi kalian tidak memahami. setiap kali aku menghasilkan lukisan.. ianya bukan hanya lukisan kosong tapi pernuh dengan luahan rasa hati ni.. setiap kali aku mendengar muzik.. ianya bukan muzik kosong tapi ianya penuh dengan maksud tersurat serta tersirat.

temanku..
maafkan diri ini.. semoga apa yang kalian impikan akan tercapai.. sebelum ku mengundur diri.. izinkan ku memohon seribu keampunan serta kemaafan dari kalian.. diriku ini adalah insan biasa yang hanya mampu melihat warna warni kehidupan di dunia ni.. Selamat Malam 




-7April2014, 1:35AM-

drawing promote ~ (poyo jap)

ASSALAMUALAIKUM .. (jawab salam oi. xbaek xjwb..) 

lama rase nya xupdate blog ni.. hmm.. bersarang tebuan tikus kuda kucing dah blog ni.. hari ni.. nk jawab soalan yg tetiba rase menarik perhatian guwa... tgh dok scroll scroll twitter.. instagram..facebook.. sambil meng-view wechat serta BBM.. tetiba.. guwa terima 1 WhatsApp.. (nmpk x guwa xscroll n view wassap?hahaha) lalu berlakulah per-chat-an di bwh ni.. guwa namakan dia "unknown" (pdhl guwa xingt spe dia..hahahhahah)
unknown: Salam.. hi Red.. lama xborak kan. knl lg x?
guwa: wslm.. ye sy.. ^^, aah lama giler.. eh  ni spe ye.. ? sory tnye.. no byk hilang la.. huhuhu
unknown: la.. sy ni ***** .. ingat tak?
guwa: ohhhhhh !! ye... ingat ingat.. haa. hi. mmg lme btl kita xborak.. sehat ke? hehe (buat buat ingat je ni.. jaga hati hahah)
unknown: alhamdulillah. sihat.. Red. nk tnye skit. Red ni kje ape skrg? Pelukis ke? sbb tgk kt IG byk drawing.. siap buat org request lg.

jwpn guwa: 

sebenarnye.. melukis tu sebahagian daripada hobi je. bukan reti sgt pon nk melukis. mane yg mampu lukis.. lukis je la. request tu. time free.. buat la. daripada bosan xtao nk bt pe. selain ber-blog, ber-fb, ber-youtube, ber-instagram.. (brpe byk daaa.. cmtu pon masih kate xtao nk bt pe..haha) 
lukisan Red pon... simple je.. bdk tadika pon blh lukis. 

guwa hanyalah budak yg suka menconteng . meluahkan apa yg guwa xdpt luahkan.. apa yg guwa inginkan tp guwa xmampu nk myatakannya.. sbb tu guwa drawing.hilangkan stress.. ni ada lukisan guwa.. 


 nak tgk byk lgi blh usha kt FB guwa.. 
serta kt instagram guwa: red_myzatien
 
OH..! guwa first time buat STORYBOARD... separuh je. silalah usha nengok ~ 




pengintip