my cute followers :)

phOtoShoot

assalamualaikum..  ary ni Red xnk mbebel banyoks ye... just nk share gambor.. thorimo kasih utk photographer Red. tao Red nk balik da tetapkan jadual utk photoshoot ye. xnk ckp byk. nk share gmbor. jumput tunguk yurr~

bukan model tp part-time talent . haha! (cm xdop bezo)









childhood memories

hola semua ! jap! before tu.. Red nk ckp yg button backspace Red hilang so mne ade kesalahan penaipan itu tidak akan dipadam ~ (typo).. ok back to our topic ~

korang masih ingat tak zaman-zaman korang kocik dulu.. komperm semua tgk kartun kan.. dan Red tahu korang punyer imaginasi komperm seperti Red jugak.. kartun ni zaman Red kecik dlu.. dlm tahun 90-an.. sape lahir tahun awal 90-an tahu la.. yg 80-an pon.. ok jom kita pergi satu per satu. 

SAILOR MOON 

ingat cerita ni? trademark si gadis yg kalut ni "DENGAN KUASA BULAN.. AKAN MENGHUKUMMU" tudia .. siap capslock bagai ! dulu mase kocik selalu berangan nk jadi Sailormoon.. nak tahu kenapa? sbb nk baek kuda terbang.. atau dikenali sbg Unicorn dlm cite ni nme kuda tu Pegasus . so bila nmpk kuda.. mmg btl btl tggu kuda tu ade tanduk n sayap. nak terbang ! HAHAHA!

NEXT !

the famous amos ni.. DRAGON BALL 


komperm la yg paling korang kenal inlaa..ape aq taip ni.. ialah, SON GOKU .. pergh.. haa.. yg ni.. Red terbayang nak naek awan terbang Goku tu.. yg warna kuning. bhahahahh! awan tu hanya hati org yg suci je boleh naek.. so mase tu TERperasaan la guwa ni baek.. wkakakaakkakakakak!! 

so.. seterusnya is INSPECTOR GADGET


dulukan hahhaha.. Red nk sangat topi cm I.Gadget ni pakai.. dengan harapan keluar mcm mcm barang ! kekekekeek... biase la budak budak~ 

haaa.. dulu mase budak budak xsuka makan sayut.. sayut ape jadah oii!!! sayur... so my mum pujuk dgn care.. "makan la sayur nanti boleh kuat mcm POPEYE" 


disebabkan mase tu guwa bodoh lagi ingerih! so my mum klengtong .. (btl ke eja?) klentong ? argh lntk la.. haa.. dengan menamakan semua sayur sayuran itu dgn nme SPINACH ! ye la. dah popeye mkn bayam je .. so guwa pon nk mkan bayam je la.. seluruh sayur tmasuk togey (taugeh) pon my mum ckp tu SPINACH tao ! hahaha

then ! GO GO POWER RANGERS !


iyahhhh!!! dolu dolu kamm.. haha.. guwa nak power rangers pink ! gilak jambu! pastu tukar nk jadi power rangers merah. sbb merah tu ketua. so guwa nk jadi ketua bhai ! hahahahahaah (satu lg sbb kaler) mesti korg ckp. ala.. power rangers skrg pon hadorr... eh.. power rangers skrg x rare cm power rangers dlu.. ! (biar konsep percert per wei ape nk taip ni... ! haa konsertp eh eh kau ni keyboard! KONSEP haa pceritaan same) itu je nk ckp Red? -.-' weirdo gilak

ok. red rase... (ape ko rase red?) =.=' 

red rase ckup la ni je dlu.. sbbnye.. lao nk terangkan tggu subuh 2 hari pon belum tentu leh post entry ni. so.. bila ade mase , usaha serta idea.. red sbmg eh. jadah ape plak ni.. red smbung balik ttg kartun ni.. okeng ..? 

p/s: jika anda bace entry ni.. komperm akan ckp.. "wei nostalgia beb.. lame giler xtgk" eh korg x ckp eh? ok xpe. guwa yg ckp cmtu. hahaha! so jgn nk xcited sgt bila nk imbas ttgk cerita lame ni. dikuartir anda mgalami sawan khinzir senak paru paru mental rosak serta kencing kurang lawas. jika anda mgalami sebegitu, pihak kami tidak akan btanggungjawab. sekian. adios! 

oh Rindu rindu rindu sejuta kali rindu

jika teringat tentang dirimu.. berlinang air mataku.. ku rindu saat saat bersamamu... (acececehh.. nyanyi plak ko red) ...

first at all.. tujuan guwa menaip entry di dalam belok ini.. adalah kerana guwa rindu pamily pamily derimer ~ guwa rindu sgt... xtao knp. sbb mereka seporting ! baerkk ! serta penyayangi pun satu sama laeyeenn.. 

mereka keluarga ini terdiri terduduk terbaring terlentok ter ter terr lahh daripada si kembar (yuhhuuu tepukan gemuruh) iaitu ude dan dara. eh. CekUde dan Qie Laa ! ok..seterusannya.. daripada utaraa,. kita hador Ainiy~~ (weweiitt.. tepukan gemuruh) .. dan ador adek kiotrgang .. (ape aq eja ni?? mls nk pdm.. butang backspace tetiba hilang~) adek kitorang itaitu.. chacha chachachaaaakkk aaa...! si Cha bambam~ budaks ni SPM thn ni (2014) .. so good lurckkkkkk ! pastu.. ni dia stalker paling hebat gilak babas!! zuuuraaa raw raw raw ma ma uu mama.. (eh cm lagu lady gagau dah) .. haa si zura ni stalker thorrrhebakkk di semesta ni ~ kuiikuikkk

JAP! nk aq kenalkan semua mmg sesudah subuh pon xhabis. so biarlah guwa kenalkan otai otai masih berbisa ni shje. buat ahli ahli pamily yg laeyeeenn laeyeenn tu.. tggu buku text bru kuar yerp~ 

nak tgk gambar otai? alorhh kojap kojapp.. scroll bwh skit..

////////////////40 %




loading..






////////////////////////////////////70%




loading..






////////////////////////////////////////////////////////////////////100%





complete ! 

tadaaarr!


guwa x nmpk.. T_T 
diabaikan.. sobsob..

maaf gambar otai zura tidak dpt diupload atas sbb sbb tertentu mengikut seksyen yg ditetapkan..

korg.. korg terpahat di dalam gua hati den!
 ahli yg laen hnye dlm lukisan sbb xpenah jmpe lg..

salam rindu + syg ~ whoaa gituu red.. phuii! 

part of my life (DreEmers Family)


DreEMers Family, mesti korang tanya apa itu DreEMers kan. bagi yg ade baca entri sblm ni .. mungkin tahu. dan sekali lagi Red nk kenalkan.. DreEMers adalah name gelaran yg diberi utk semua peminat Encik Mimpi.. ade yg xkenal Encik Mimpi? rasa ade yg kenal dah kan. 

ok.. first at all.. (tudia sekiping) .. ok.. before nk mengulas lebih lanjut.. cuba tgk video ni

video

happening kan.. dan.. ade lg.. gmbr ni..



dlm vdeo serta gambar gambar ini adalah NEW FAMILY Red.. love them so much.. family paling Havoc... !! insyallah ... kita bertemu kembali.. btw thanks jugak buat Encik Mimpi.. tanpa beliau mungkin kita xkan bertemu.. xkan jd huru hara.. xkan ade memories ni. 

the truly story la kan.. Red menangis sebak bila dgr lagu Rindukanlah.. sebab.. Red mmg RINDUkan mereka! btw Thanks all sbb sudi terima Red.. sudi kenal serta sudi terima Red dlm hidup korg.. love you..

SweEt mEMories with DreEMers and Encik Mimpi @ HardRock Cafe Kuala Lumpur (4Mei2014)

ASSALAMUALAIKUM ... SALAM 1 MALAYSIA.. (gituuu~~)

seperti yang tenteraaa .. eh? tentera? tetera? eh. cmne eja!!! argh paham la sndri korg yg baca.. guwa xtao cmner nk eja.. 

sebelum tu.. guwa tahu ramai yang tak tahu siapa Encik Mimpi.. meh guwa kenalkn serba ringkas tentang dia... jap! meh guwa tunjuk gmbor dia dlu... (gmbr kitorg actually..mklumlah.. guwa harus interperem~)
lelaki kacak bertopeng itu adalah Encik Mimpi.. dan sebelahnya.. harus la guwa yang macho ~

ok.. serba ringkas tentang beliau.. Encik Mimpi dahulunya seorang blogger.. dimana di blognya..setiap kali dia menghapedate blog.. komperem beliau akan mengakhiri (btl ke eja?) dengan sebuah lagu.. xkira lagu ciptaannya atau lagu yg diparodikan. nak tgk blog beliau?? tekan link ni... http://encikmimpi.blogspot.com/ selepas itu beliau memasukkan semua bidio bidionya ke dlm youtube.. haa... korang nk usha lagu lagu beliau? yg diparodi yg dicipta sndri yg di googlekan nye pon hador... leh usha link ni.. http://www.youtube.com/user/encikmimpi .. nk tahu kenapa beliau bertopeng? ini kerana beliau memulakan karier (eh. kari er.. btl kot) beliau tanpa menunjukkan wajah. oleh itu bila beliau sudah pemes amous ni.. beliau still mengekalkan kateria tersabot. iaitu. tidak menunjukkan wajah sebonar ~ ok.. meyh kita ke cherita seterusnya..

THE DREEMERS TEGAR 

ok.. ini adalah pasal phominat phominat beliauuuu~~ nak tahu kenapa kami suka Encik Mimpi? sbb dia seorang yang begitu "humble" dan melayan peminatnya sama rata... 

tgk.. sporting x beliau? best giler dpt retis cmni.. dan yg paling special.. dia ingat kitorang.. ! dia ingat nme kitorang !! (bangga jap. hmmp hmmp) peminat peminat beliauww auuww awwuuu jugak sporting habis. kitorg cm sebuah pamili ! 




walaupun this is the first time dat we have meet together... (tudia skipping.. tunggang langgang weyy red !) ok.. walaupun bru phortama kali bertamu.. pergh. riuh rendah kicau burung pon tengolam! 1 hari tu bagaikan 10 thn da kenai... bising betul ! sepoting habis la . mmg thorbaekk weyy ! 2 hari kitorg bsame rase cm. argh ! dats it NOT enough ! >< weyyy guwa rindu korg habis weyy

ok. ni baru nak cite sal HARDROCK. wkakaak .. pnjg betui iklan nohh~~

actually.. EM (encik mimpi) ade buat GIG.. mksd guwa.. LIVE PERFORMANCE kt HARDROCK cafe..


then !! 
kitorang ade super rice (surprise) utk beliau.. sempena hari DreEMers Day serta sambut belated besday EM.. 

DreEMers Day adalah hari dimana EM telah lair sebagai penghibur utk kami yg byk myokong beliau selama ini dari dunia blogger serta youtube sehinggalah beliau menjadi seorang artis :)



untuk semua peminat Encik Mimpi.. atau dikenali sbg DreEMers ~ yang mana turut serta di dalam pembikinan super rice utk EM ni.. guwa ucapkan thorima kasih bebyk.. 

thanks to : DreEMers Tegar Official WhatsApp Group and DreEMers Club serta salah seorang DreEMersTegar ni.. TQ sesangat sponser cake ini.. ! oh! thanks jugak buat crew HardRock serta crew crew production yg byk membantu kami utk buat surprise ini. 

Insyallah.. jika diberi kesempatan..kita akan buat surprise or activity lain lg.. guwa wakil dari DreEMers Tegar Official WhatsApps Group skali lg mengucapkan ribuan terima kasih.. :) adiosssssssssss zarss!

pengintip