my cute followers :)

APA NK JADI????

ape nk jd ngn aq ni.....
sejak akhir2 ni mood x mnentu n slalo sakit je
da nk arwah kowt.. ops!!
tp siyes la.... aq kdg2 xde mood...
da la xde mood spe2 cri pasal mmg kaw2 la kena maki ngn aq...
FOC (Free Of Charge)  jeeee....... 
aq skrg cpt penat.... stdy un xmasuk pape....
sumpa aq penat!! xtao npe..... aish~~~

adakah kejujuran dan sifat b'tolak ansur penting dalam sesebuah perhubungan?

adakah kejujuran dan sifat b'tolak ansur penting dalam sesebuah perhubungan?

Answer here

lagu spanbob versi kelate

 sedio doh bud0p2????
ho laaa kapten.....
gapo?? xdengarrrr
ho la kaptennnn~!!!
oooooooooooo
podio doh dale buoh nenah bowoh laut??
spanbob sluar kkotok
sene meresap bewarno kuning
spanbob seluar kkotok
gapo hok dio oyak hok tu la demo nok
spanbob seluar kkotok
pahtu trun ke geladok tp xjd mace ike.....
spanbob sluar kkotok
spanbob sluar kkotok
spanbob sluar kkotok...
spanbob~~~~~ sluar kkotokkkkkkkkkkk

ANAK IKAN HOWT~!

AQ NK CITER SAL SORG MBER AQ NI... NAMA DIA MIKA... ATAU LEBIH DIKENALI SBGAI ANAK IKAN HOWT ~~~ AUW
AQ POM XTAHU LA.. APE NASIB DIA... NK SGT JD ANAK IKAN..... KEPADA DATIN2... LEH LA AMBIK MBER SAYA NI... OPS~! TERLEBIH SUDA... COE YA MIKA BIKA MAKI BIKAR..... 
INI BUKA MIKA..
INI IKAN K
(MELELEH AIT KT MULUT IKAN NI) 

MIKA....
KO X RETI2 NK INSAF KAAA???
INSAF LA....
TP KAN MIKA
KO DPT DUIT KASI AQ SIKIT TAO
WKAKAKAKAK

MLS NK MGAROT PNJG2...
CHOW KIT~
(CHOW KIT??? EHEM! WKAKA) 
 
 

UCAPAN PENGHARGAAN UTK SAHABATKU

HARI INI......
SAYA SUNGGUH GUMBIRA.....
APABILA.. AWAL2 LG SY DAH KENA SLAPS DGN SAHABAT SENGAL MENGAL KEPALA SENGET SAYA.......
IAITU....
EN.EDDIE..... SILA BERIKAN TEPUKAN GEMURUH UNTUK BELIAU...
TANPA BELIAU...
SAYA XAKAN TULIS POST PENGHARGAAN INI.....
SAYA SANGAT TERHARU BIRU KUNING HIJAU JINGGA LA DGN SEGALA USAHA YG TELAH DIBERI OLEH BELIAU TERHADAP SAYA...
SAYA HARAP EN.EDDIE TERUSKAN USAHA ANDA UNTUK KENAIKKAN PANGKAT ANDA....
SEKIAN TERIMA KASIH


 

BUAT PASANGAN BERCINTA...BACA NI

KORG TAHU KE PERASAAN SYG TU??? KORG PUN PERNAH RASE KECEWA....N XINGIN KEHILANGAN ORG YG KORG SYG KAN...... MMG BTL.. KITA SUSAH NK TINGGALKAN ORG YG KITA SYG...XKIRA LA PERANGAI DIA TU TERUK OR X.... MUNGKIN SENANG BG SEMUA CKP..
POMPUAN: ALA... XDE JODOH LA TU... PE LEH BT... SABAR JE LA....
KALAU LELAKI
ALA JGN SEDIH2... SYKAN ADA.......
SENANG KORG CKP KAN.. KALAU KORG KENA KT DIRI KORG SNDRI....BARU KORG RASE BTAPA SIKSA,SEDIH,SAKIT N SEMUA LA.... KORG MESTI AKAN CKP
AQ XCAYE KAT MANE2 LELAKI/PEREMPUAN DAH..SEMUA SAMA.....
KORG... KALAU PASANGAN KORG TU XCURANG... JGN LA PLAK KORG YG CURANG...SBB HIDUP INI IBARAT RODA..... KALAU KORG DAH JUMPA SESEORANG YG BTL2 SYG KORG, AMBIK BERAT, SELALU FIKIRKAN KORG... AQ HRP KORG HARGAILAH DIA... JGN SIA2KAN DIA WALAUPUN KORG XSUKA/XSAY/BENCI DIA....

MMG BTL... BENDA NI XBLH DIPAKSA... TP ITULAH HAKIKAT....SBB.. 1 JE... KORG INGAT BENDA NI.....
HIDUP UMPAMA RODA, KDG2 KITA DI ATAS, KDG2 KITA DIBAWAH,
JIKA KITA BERBUAT BAIK, INSYALLAH TUHAN AKAN BLS KEBAIKKAN KORG DGN KEBAIKKAN
JIKA KITA BERBUAT JAHAT, BALASAN JAHAT JUGA KITA PEROLEHI 
JGNLAH KITA MPERSIAKAN SESUATU YG BAIK DIHADAPAN KITA......HARGAILAH SEPENUH HATI KITA....
JIKA KITA MDAPAT BALASAN ATAS APA YG KITA LAKUKAN... ANGGAPLAH IANYA 1 PENGAJARAN DLM HIDUP.. JGN ULANGI KESILAPAN ITU LG.... 

 
 
 
 

MANUSIA

Sesungguhnya manusia diciptakan oleh Allah SWT adalah paling sempurna dibandingkan dengan machluk yang lainya, termasuk diantaranya Malaikat, Jin, Iblis, Binatang, dllnya. Tetapi kita sendiri sebagai manusia tidak tahu atau tidak kenal akan diri kita sendiri sebagai manusia. Untuk itu marilah kita pelajari diri kita ini sebagai manusia, Siapa diri kita ini? Dari mana asalnya? Mau kemana nantinya? Dan yang paling penting adalah bagaimana kita menempuh kehidupan didunia ini supaya selamat didunia dan achkirat nanti?

Sebenarnya manusia itu terdiri atas 3 unsur iaitu:
Jasmani : Terdiri dari Air, Kapur, Angin, Api dan Tanah.
Roh.: Terbuat dari cahaya (NUR). Fungsinya hanya untuk menghidupkan jasmani saja.
Jiwa.
(An Nafsun/rasa dan perasaan).
Terdiri atas 3 unsur:
1. Syahwat/Lawwamah (darah hitam), dipengaruhi sifat Jin, sifatnya adalah: Rakus, pemalas, Serakah, dll (kebendaan/materialis)-menjadi beban masyarakat.
2. Ghodob/Ammarah ( Darah merah ), dipengaruhi oleh sifat Iblis, Sifatnya adalah: Sombong, Merusak, Angkara murka dll (Menentang)-Menjadi pengacau masyarakat.
3. Natiqoh/Muthmainah (darah Putih), Dipengarui sifat malaikat, Sifatnya adalah: Bijaksana, Tenang, Berbudi luhur, Berachlak Tinggi dan Mulia- Menciptakan kedamaian dan kasih sayang.
 

Alat dari pada Jiwa iaitu otak, yang terdiri atas 3 bagian juga:
1. Akal (timbangan) haq atau bathil 

2. Fikir (hitungan) Untung rugi
3. Zikir (ingatan) Ingat Allah

Jadi kalau diibaratkan kereta, jasmani ini adalah Body daripada kereta itu, sedangkan Roh sebagai penghidup (suis) yang sifatnya hanyalah sebagai yang menghidupkan saja dan Jiwa adalah pemandu atau yang mengendalikan kenderaannya dimana dialah yang bertanggung jawab atas keselamatan dari pada kenderaan itu sendiri. Jadi Disini jelaslah bahwa yang dikatakan manusia itu adalah Jiwanya dimana dialah yang bertanggung jawab atas perbuatanya.
Makhluk2 yang diciptakan Allah ( dimana ada yang menjadi musuh atau lawan manusia yaitu Iblis dan Jin kafir.)

Ada 6 makhluk iaitu:
1. Malaikat, Dari Nur (cahaya) menerangi/mengawasi manusia.
2. Iblis, Dari Nar (Api), sifatnya merusak, merupakan musuh manusia.
3. Jin, Dari asap yang beracun, sifatnya memabukan, merupakan penggoda dan juga membantu manusia.
4. Tumbuhan, Hanya mempunyai naluri, berfaedah, untuk kebutuhan manusia.
5. Haiwan, Syahwat dan ghodob, berfaedah untuk kepentingan manusia.
6. Manusia, Sebagai pengatur alam, pengurus dunia(khalifah rahmatan lil alamin).
 

Corak corak Manusia:
*Mu'min


*Kafir
*Munafi

Perjalanan Kehidupan Manusia:
- Alam Arwah/Ruh, Masih didalam alam suci/taqdir ketentuan
- Alam Rahim, Didalam Kandungan Ibu/Qadarditentukan
- Alam Dunia/Alam Qodho, Penyelesaian/Untuk sementara
- Alam Kubur/Alam Barzah, Dalam tahanan alam Kubur/prefentif
- Alam Mizan, Timbangan Alam dibangkitkanya kembali Manusia
- Yaumil Ma'lum ( Hari Pengumuman/Keputusan), bagi yang beramal baik; Neraka bagi yang beramal buruk

SAYA INGIN MENYATAKAN BAHAWASANYA SAYA........

1. BOSAN GILA BABI
2. BOSAN GILA BABI LG
3. BOSAN GILA GILA BABI...




ARGHHHHHHHHHHHH


 

HEY................FOR SPM CANDIDATE 2010

GOOD LUCK FOR UR RESULT
UTK RESULT GEMPAK...
TANIAH.....
UTK RESULT YG SEDANG2 TU
NEVER GIVE UP DEAR
ITU ADALAH USAHA ANDA SENDIRI
INGT.. GAGAL HARI INI
BKN GAGAL SELAMANYA
TRY AGAIN K..
PELUANG ADA DIMANA2
USAHA & TAWAKAL 
SERTA SEIRING DGN DOA & SOLAT 
INSYALLAH...
 

CUBA HAYATI LAGU NI BAEK2... BEZ

video
lirik: 


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

[*]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Back to [*][**]

Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
O…wu..wo..o..

Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo

Back to [*][**]

Wo wo wo..
Wo wo wo..a a ai aishiteru

MY EDITING PIC

HEY... BOSAN2 LEPAS ABIS MID-TERM NI.. AQ XDE KEJE LAIN.. EDIT GAMBAR... NI SALAH 1 HOBI AQ SELAIN SNAP PIX.. ON9... CHATTING..LYN LGU N DANCE.... HEHEHE...

NI LA PIX YG TLH DI EDIT OLEH AQ, simple2 sudahh :P :




MARIA OZAWA aka MIYABI OZAWA

wahhh.... korg mesti pernah dgr nama ni an... ng sape yg xtao tu... adoiyai.. hahahh

maria ozawa ataupun dikenali sebagai miyabi ozawa... adalah aktor jepun plg popular dlm filem b*** hahaha...
 DGR CITER DIE HILANG MASE TSUNAMI... DAN AKHIRNYA TELAH DITEMUI.. 



JAKARTA - Nasib pelakon pornografi Jepun, Maria Ozawa menarik perhatian ramai selepas negara tersebut dilanda gempa bumi dan tsunami kelmarin.

Para peminatnya di Indonesia yang mengenalinya dengan gelaran Miyabi tertanya-tanya keadaan pelakon itu selepas bencana tersebut.

Akhbar Kompas semalam melaporkan Miyabi menulis di akaun laman sosial Twitter miliknya menyatakan bahawa dirinya selamat.

"Setelah gempa bumi, saya selamat dan berada di kem bersama semua anggota pasukan pengurusan saya," tulis Miyabi dalam bahasa Jepun.


 

TSUNAMI DI JEPUN

wah... korg mesti dah tgk tradegi kalau x silap 9.3 atao 10.3 ary tu sal tsunami di jepun.... dasyat gila.. berukuran 8.9.. mmg dasyat... korg msti da tgk kan.... 
ni adalah notis yg tuhan tunjukkn kepada semua.. harap korg sedari n insaf...jgn kabur dgn dunia..... lupakan akhirat 

luah perasaan melalui lirik lagu..

korg pernah cuba x?? guna lirik lagu utk luah perasaan SAYANG n CINTA korg kt org yg korg syg??? xkan... cuba anda try.. mesti romantik... kenapa perlu guna lirik lagu? nape x guna ayat sendiri? ok... ni sbb xsmua leh cipta ayat yg romantik nk bg kt awek2 n pakwe2 diorg... so.. ape salahnya guna lirik lagu kan.. xsemestinya semua lirik lgu. juz ambik part2 yg sesuai je.. contoh.. lagu baik2 syg,wali band...korg leh ambik kt korus..


hanya 1 pintaku..utk dirimu dan hidupmu....baik2 syg kerna ada aq utkmu... (smbg sndri..) 

so? korg leh bg kt org yg tsyg... if diorg faham ape yg korg cuba smpaikan.. lg senang.. tp cmner leh yg xfaham? biar diorg cari sndri... sbb nti lama2 diorg akan mngerti ape yg cuba anda smpaikan.. selamat mencuba :)

KENALI LELAKI MELALUI ZODIAK

KHAS UTK PMPN> SO SYGKN SESEORG TU> PANDAI2 LA ERK..
sumber: adeh.. lupa mane dpt....


Leo (24 Julai - 23 Ogos)
Orang nyer: penyayang, warm hearted, tidak kedekut bila mahu berkongsi kesenangan dan kemewahan dgn org yg disayangi nyer. Jejaka Leo ini juga seorg yg ambitious, self-centered tapi tak ego… (jejaka leo memang gitu).

Tips utk memikat: sebagai pompuan, harus lah tunjuk kewanitaan yg selembut-lembut nyer. Kena tahu bagaimana menilai dan menghargai tiap2 ciri dan kualiti ada pada jejaka leo.

WARNING: Jgn..saya ulangi..JGN bercakap atau memuji lelaki lain di hadapan LEO. Mereka tak suka dibanding-banding kan dgn org lain..mereka tu sensitif! Sikit sikit tak boleh, ader kang nanti merajok, balik bilang mak.

Virgo (24 Ogos - 23 September)
Org nyer: pemalu, tak pandai mengawal emosi, ceng’eng. Suka mencari perhatian dari pompuan.

Tips utk memikat: Lelaki Virgo suka yg pendiam, tak kecoh,sofisticated,simple, jgn byk cakap..(cerewet pulak si virgo nie) So kenalah pandai menyerlahkan nilai2 kewanitaan, gaya yg manis, kelembutan dan tak lupa kesabaran..(virgo ceng’eng..kuat merajuk)

WARNING: Bila pergi dating, jgn pakai yg ter “over welming”..virgo ini gatal..(chicky duck) kalau dia over gatal, kasi jer flying kick sama dia.

Libra ( 24 Spetember - 23 Oktober)
Org nyer: cerewet, posessive, takes tings lightly wen cums to quarrel tapi jujur dlm segala hal

Tips utk memikat: Senang aje..Libra suka pompuan yg ceria, hapy go lucky..SO be urself

WARNING: So bila nak date..makai lah make-up yg sederhana..tapi jgn lupa cover-up pimple jika ada..a big turn off for Libra pasal diorang ingat diorang nie semua hensem nak mampos.

Scorpio ( 24 Oktober - 23 November)
Ogr nyer: xtion serius, mudah cemburu, mood swing..

Tips utk memikat: Sentiasa menghargai nyer..nak bergayut pat talifon berjam-jam pun takpe! janji dgn dia, kerana Scorpio ini macam Libra juga, posessive.

Tak suka berkongsi pompuan nyer dgn org lain.
WARNING: Buat pilihan yg betol bila mahu memikat scorpio, kerana bila dah terjerat susah nak escape dari scorpio… (jgn kata guek tak kasi warning)

Sagitarius ( 23 November - 21 December)
Org nyer: Fu..yoh..siapa dpt memang untung… Sagitarius org nyer hapi aje..suka (bergembira tepok tanggan sama2..la la la..) bawa partner jln2..sort of adventures

Tips utk memikat: Sentiasa ada kan plan bila nak kluar..nenok wayang ke? kanoeing ke? anytink asal kan jgn membosan kan…

WARNING: Jgn “u plan..i plan lah”..’confirm tak ada plan’.

Capricon ( 22 December - 20 Januari)
Org Nyer: Egoistic, ada batu duduk di atas itu kepala, pendek kata Capricon seorg yg sukar nak meluar kan merasannya. Jarang sekali anda akan mendengar dia melafazkan ‘cinta’ pada anda

Tips utk memikat: KOOL aje sis..nak tekel mereka bukan mudah..jgn give in selalu..ajar sikit..mereka jual mahal..kita jual lagi mahal

WARNING: Macam layang2 putus tali..jual mahal..mahal jugak sis..jgn mahal sampai terputus tali..melepas lah kau nanti…

Aquarius ( 21 Januari - 19 Februari)
Org Nyer: Pijak semut tak mati..

Tips utk memikat: Kacang aje..sentiasa berpakaian cantik, glamer..comfirm dia sentiasa nak berkepit aje dgn u

WARNING: Lelaki Aquarius nie cepat bosan dgn org..so sblm dia tingal kan kita..kita blah dulu

Pisces (20 Februari - 20 Mac)
Org Nyer: Segak, bergaya, ngada-ngada, choosy..

Tips utk memikat: Kasi jer belacan…

WARNING: Diorang tak suka macam belacan!

Aries (21 Mac - 20 April)
Org Nyer: Anak mak! smart mamat. intelligent,

Tips utk memikat: Bagus utk minah2 tudung (NO OFFENCE) but its true..Jejaka Aries suka wanita yg sopan, tata-tertip..bab nak bawa tunjuk mak so kena lah bawa balik yg bagus punya

WARNING: Jika anda betol anda rasa aries ini pilihan anda, pilih lah. Kalau tidak, jgn lah main-mainkan hatinya. Hati dah luka sukar nak dibaiki. Macam moto yang dah rosak, makan bulan pat workshop baru baik.

Taurus (21 April - 21 Mei)
Org nyer: Mencabar. garang seperti singa, takut seperti tikus. Mereka tidak tetap dgn pendirian sendiri…

Tips utk memikat: Low profile sikit, mereka suka sesuatu yg mencabar, let him find out the real u..

WARNING: Kadang Kadang diorang suka buat kelakar sorang sorang… kesian takde orang lain layan…

Gemini (22 Mei - 21 Jun)
Org nyer: Gemok! egoistic, tak suka kalah. Kalau ada debate, jgn harap anda nak menang..dlm apa2 persoalan jua mereka ada aje alasan nyer

Tips utk memikat: Sabar aje lah..be patient. Sebagai pompuan, mengalah lah sikit..lambat laun hati nyer akan lembut jugak..Lelaki Gemini niesuka pada pompuan yg lembut, hatinya akan lembut jua.

WARNING: Jgn bersikap terlalu kasar dgn nyer..kalau dah tak tahan dgn mereka..blah aje jgn byk cakap..mereka panas baran. Tak guna bertengkar anda tak akan menang punya pasal diorang nak menang jer.

Cancer ( 22 Jun - 23 Julai)
Org nyer: Segak,Step kaya, bermurah hati, suka menunjuk-nunjuk dgn kemewahan..tetapi mereka adalah sebalik nyer..(berhati-hati ya)

Tips utk memikat: Jgn pulak anda pun nak step kaya… nanti habis duit dikebas.

WARNING: TOLONG Jgn terpedaya dgn kata manis nyer.. first first manis, kalau dah lamer jadi masam.. kadang kadang jadi basi..
  

KENALI WANITA

sumber: http//:netqueen.com.my

Tips untuk lelaki supaya dapat mengenali wanita dengan lebih baik dan sebagai lelaki yang sememangnya memiliki sifat semulajadi untuk sayangkan kaum wanita ini apa kata kita study sikit apa yang wanita nak? Jadi lebih senang kita nak sayangi mereka kelak.

1. Perempuan inginkan perhatian dan kasih sayang, terutamanya dari orang yang disayangi. Oleh itu tunjukkan sifat keperihatinan dan kasih sayang yang tiada nilai kepada mereka. Bila mereka rasa terhibur dan bahagia mereka akan menjadi seorang pasangan yang amat setia dan cinta sepenuh hati. Sekiranya kasih sayang yang mutlak telah didambakan kepada orang yang disayanginya, segala pengorbanan akan dilakukan tanpa memberi sebarang nilai-itulah perempuan.


2. Manfaat sepenuhnya teknologi yang ada dizaman sekarang. Selalulah menelefon atau menghantar e mail untuk bertanyakan khabar atau paling tidak pun mengucapkan 'Hai' untuk menunjukkan bahawa dia sering di hati kamu. Bagi mereka walaupun satu ungkapan atau satu ayat, ia merupakan sesuatu yang sangat berharga dan begitu bahagia menerimanya.


3. Berkongsilah masalah dengan mereka, cuba dengar pendapat mereka, sekurang-kurangnya mereka akan berasa yang mereka itu penting dalam diri kamu dan diperlukan


4. Jangan kamu ambil remeh temeh pada perkara yang amat penting bagi mereka. Mereka sangat kuat ingatan terhadap tarikh-tarikh penting, contohnya hari ulangtahun. Apa salahnya buat 'surprise' sekali sekala kepada orang yang kita sayangi. Mereka akan dapat rasakan yang kamu betul-betul menyayanginya.


5. Perempuan terkenal dengan sifat manjanya. Mereka sering ingin melakukan sesuatu bersama orang yang disayangi. Mereka akan meminta bantuan kamu walaupun mereka mampu melakukannya. Jadi janganlah menolak sekiranya kamu tiada halangan ketika itu. Inilah masanya untuk kamu menonjolkan ke'macho'an kamu!


6. Pujuklah mereka dan tenangkan mereka sekiranya mereka dalam kesusahan. Ketika ini mereka benar-benar inginkan kamu disisi mereka.


7. Ini sangat penting, janganlah kedekut memberi pujian kepada mereka kerana mereka berhak mendapat pujian. Seboleh-bolehnya janganlah puji awek lain didepannya.


8. Berbincanglah kamu selagi kamu boleh berbincang dan berbincanglah bersama-sama dalam menyelesaikan sesuatu masalah. Jangan kamu menggunakan kuasa veto kamu dalam membuat keputusan.


9. Cuba memahami keinginannya dan kemahuannya. Sesetengah perempuan tidak suka menyatakan secara terus terang tentang apa yang mereka inginkan, kadang-kadang mereka suka berkias dan memberi contoh 'cerita orang lain' kepada kamu. Jadi kamu kenalah peka dan gunakan kepakaran kamu untuk memenangi hati mereka.


10. Jangan lupa, mereka juga ada ego yang terselit di celah-celah kelembutan mereka. Apabila mereka terancam atau tercabar..lahirlah sifat amarah, cemburu dan cepat merajuk. Masalah akan timbul bagi mereka yang suka memendam terhadap sesuatu yang mereka tidak puas hati. Mereka akan 'meletup' pada suatu hari. TETAPI kamu jangan sama-sama meletup. Kamu juga jangan lupa dalam diri kamu wujud satu sifat kepimpinan untuk menyelesaikan masalah yang timbul dalam keadaan yang terkawal Cari sebab mengapa ia terjadi dan bawa berbincang. Ditahap ini kesabaran, toleransi dan komunikasi amat penting. Lakukan dalam keadaan ketika mereka sudah 'sejuk'. Mungkin kamu juga boleh 'cool'kan diri kamu dengan berfikir secara positif contohnya mengapa mereka cemburu. itu kerana mereka SAYANGkan kamu!
 

KENALI POMPUAN MELALUI ZODIAK

saya mendapat maklumat ni drpd bl0g seseorang... sangat menarik jadi saya rasa elok utk kongsikan dgn korg semua......

WANITA TANAH
Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak
Taurus(21 April-20Mei),
Virgo(24Ogos-23 September) dan
Capricon(22 Disember-20 Januari).
*seorang yang boleh dijangka,berwibawa dan praktikal.
*Penyabar dan bertolak ansur,mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.
*Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan siksp berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan.
*Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang.
*Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif,serius dan sederhana.
*Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa.

WANITA API


Wanita api dilahirkan di bawah lambang
Aries(21 Mac-20 April),
Leo(24 Julai-23 Ogos) dan
Sagittarius(23 November-21 Disember).
*Dilahirkan sebagai pemimpin
*Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar.
*Seorang yang artistik dan sukar dijangka,tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu.
*Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah,mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya.
*Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi mersa sedih dan terhiris.
*Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar.Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan.
*Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.



WANITA ANGIN
Mereka ini lahir di bawah lambang
Gemini(22 Mei-21 Jun),
Libra(24 September-23 Oktober) dan
Aquarius(21 Januari-19 Februari).
*Berterus terang,berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan.
*Berfikiran terbuka,mempunyai daya imaginasi dan inovatif,bagi mereka segalanya boleh dicapai.
*Bergaya,tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh.
*Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik.
*sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul,untuk berkonfrantasi.
*Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka.
*Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja.


WANITA AIR
Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak
Cancer(22 Jun-23 Julai),
Scorpio(24 Oktober-22 November) dan
Pisces(20 Februari-20 Mac).
*Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju.
*Mereka ini dipandu oleh perasaan hati dan mempunyai sifat mudah bersimpati,berdaya imaginatif,sentimental,mempunyai perasaan yang berubah-ubah dan berhati-hati.
*Tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.
*Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri.
 

Apa itu EGO?


Apa itu EGO??? Tahukan anda apa maksud EGO sebenarnya?? sebelum saya jelaskan apa yang dimaksudkan dengan EGO... saya nak bertanya, antara perempuan dan lelaki, siapa yang lebih tinggi EGO? Majoriti akan jawab lelaki yang tinggi egonya.. betul.. lelaki memang tinggi egonya.. tapi jangan fikir yang perempuan tiada ego... perempuan juga mempunyai ego tapi tidak setinggi ego yang dimiliki oleh kaum adam. ada sesetengah perempuan kononnya berkata
"bukan lelaki je ada ego, aku pun ada ego, ego aku tinggi lagi dari dia"
betul ke ayat atas ni? ada sesetengah pihak akan cakap betul, tapi hakikat sebenarnya, lelaki tersebut telah merendahkan egonya kerana seorang perempuan yang dia cintai.
EGO sebenarnya adalah 1 sikap dimana tidak mahu mengalah, keras kepala,melindungi diri,tidak kenal erti putus asa serta mementingkan diri sendiri... kebanyakkan ego tinggi ialah kaum adam, kerana mereka adalah pemimpin bagi perempuan, mereka ingin menunjukkan bahawa diri mereka kuat, tidak mudah mengalah sebelum berjuang. sama juga dengan kaum hawa, tapi ego mereka tidaklah setinggi ego lelaki. ego memang penting untuk meningkatkan self-esteem. Self-Esteem yang melampau menjadikan orang itu ego sehingga tidak kena pada tempatnya.
Memang tidak salah kalau ada esteem diri yang kuat, cuma bila ia melampau itu, maka ia menyerlahkan suatu kebodohan kepada orang ramai. tapi AWAS! jangan terlampau sanjung ego kerana ianya boleh memakan diri .

pengintip